Μαζικός πανικός στις Φιλιπίνες απο την εμφάνιση του manananggal.

381 views
Κοινοποίηση

Η Αστυνομία στις Φιλιππίνες επιχειρεί να εκτονώσει την φοβία των κατοίκων μίας πόλης στην οποία υπήρξαν αναφορές για την εμφάνιση ενός τρομερού πλάσματος που μοιάζει με δαίμονα. Το παράξενο περιστατικό ξεκίνησε την περασμένη πέμπτη το απόγευμα στην κοινότητα Talisay όταν δύο κορίτσια ανέφεραν πως το σκοτεινό αυτό πλάσμα εισέβαλλε στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία το πλάσμα αυτό είχε φτερά νυχτερίδας και μπορούσε να αποκολλήσει το σώμα στον κορμό του, κάτι που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του μυθικού πλάσματος manananggal της Λαογραφίας των Φιλιππίνων . Τα κορίτσια ήταν φανερά ταραγμένα από αυτή την εμφάνιση και έτσι απευθύνθηκαν στις τοπικές αρχές και την Αστυνομία.

Ο Δαίμονας και ο φόβος για την εμφάνισή του εξαπλώθηκε σαν φωτιά

Τα νέα της ανεξήγητης εμφάνισης του δαιμονικού πλάσματος που μοιάζει με το manananggal εξαπλώθηκαν γρήγορα και σε μικρό χρονικό διάστημα ολόκληρη η κοινότητα είχε αναστατωθεί και συζητούσε για το τρομερό αυτό μυθικό ον. Αρκετές μέρες μετά την αρχική μαρτυρία των κοριτσιών, υπήρξαν και άλλες αναφορές για την επανεμφάνιση του πλάσματος σε γειτονική πόλη. Η περιγραφή του πλάσματος ανέφερε πως είχε ανθρώπινο σώμα αλλά κεφάλι γουρουνιού. Οι αναφορές αυτές προστέθηκαν έτσι στην μαζική φοβία και τις ανησυχίες της κοινότητας, κάτι που ανάγκασε τις τοπικές αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις μαρτυρίες σύμφωνα με το Coast to Coast.

Στην προσπάθειά τους να ηρεμήσουν τους κατοίκους οι αρχές έδωσαν συνέντευξη τύπου για να μιλήσουν για το θέμα, και υποσχέθηκαν να μελετήσουν τις μαρτυρίες. Ζήτησαν επίσης από τους ανθρώπους της περιοχής να αναφέρουν αμέσως οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα, εμφάνιση ή περιστατικό στην Αστυνομία. Τους συμβούλευσαν επίσης να μην διαμοιράζονται ψεύτικες μαρτυρίες και φήμες για εμφάνιση του manananggal αφού αυτό θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερο πανικό και γενική φοβία.

Στο μεταξύ τα δύο κορίτσια που ανέφεραν πρώτα την εμφάνιση του manananggal σύμφωνα με τα νεότερα δέχονται ψυχολογική υποστήριξη ώστε να αντιμετωπίσουν το τράυμα της εμφάνισης του τρομερού πλάσματος. Οι τοπικές αρχές επανέλαβαν πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα σοβαρά και πως θα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια της τοπικής κοινότητας. Το παράξενο είναι πως οι φήμες για συνεχείς εμφανίσεις του manananggal συνεχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και οι κάτοικοι έχουν πανικοβληθεί και φοβούνται πως κάποια νύχτα ίσως έρθουν αντιμέτωποι με το απόκοσμο πλάσμα.

Ποιός είναι ο “Δαίμονας” Manananggal?

Τι είναι όμως αυτό το δαιμονικό πλάσμα που είναι γνωστό στην Λαογραφία των Φιλιππίνων ως manananggal; Το παράξενο και σκοτεινό Ον περιγράφεται κυρίως ως θηλυκό τέρας ή μάγισσα που μπορεί να ξεκολλήσει το πάνω μέρος του σώματός της από τα πόδια της και να βγάλει φτερά ώστε να πετάξει την νύχτα για να αναζητήσει λεία, κυρίως τις έγκυες γυναίκες και τα αγέννητα παιδιά τους.

Το κάτω μέρος του σώματος του manananggal λέγεται πως μένει πίσω κατά την διάρκεια της αναζήτησης αυτής και έτσι είναι ευάλωτο σε επιθέσεις. Για να αποτρέψουν το manananggal από το να ενωθεί ξανά οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν αλάτι και στάχτη σύμφωνα πάντα με τον τοπικό μύθο. Το πλάσμα λέγεται πως απεχθάνεται το σκόρδο, παραπέμποντας στα δικά μας Βαμπίρ και είναι ευάλωτο στο ηλιακό φως που το μετατρέπει σε στάχτη. Ο Θρύλος του manananggal έχει γίνει αντικείμενο έμπνευσης και κύρια πηγή πολλών ταινιών τρόμου των Φιλιππίνων και εξακολουθεί να είναι δημοφιλές μυθικό δαιμονικό πλάσμα στην Λαογραφία της χώρας.

Τα manananggal είναι δαιμονικά πνεύματα και το όνομα πηγάζει από το tangal που σημαίνει αφαιρώ. Παρόμοια πλάσματα υπάρχουν στην Νοτιοανατολική Ασία όπως το penanggal της Μαλαισίας και το Krasue της Ταιλάνδης, όμως η διαφορά είναι πως αυτά τα πλάσματα αφαιρούν το κεφάλι τους και όχι ολόκληρο τον κορμό τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόμου που προκαλεί στην τοπική κοινωνία το manananggal αποτελεί η μαρτυρία των εκλογών του 1992. Η περιοχή Tondo της Μανίλα είχε κατακλυστεί από φήμες πως ένα manananggal τρομοκρατεί την περιοχή και το θέμα είχε καλυφθεί από το Associated Press. Η εφημερίδα Chicago Tribune είχε αναφέρει τότε πως αρκετές γυναίκες είχαν αποβάλλει κατά την διάρκεια εκείνων των ημερών και απέδωσαν τις αποβολές αυτές στο manananggal

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

para

Το paranormalactivity.gr ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

img_bannerhorrormovieplants
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?