Εχετλαίος : Ο πολεμιστής στην Μάχη του Μαραθώνα με το περίεργο όπλο.

407 views
Κοινοποίηση

Όλοι όσοι ζούμε στην Ελλάδα ξέρουμε την Μάχη του Μαρθώνα και την μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων επι των Περσών.

Μέσα σε αυτή την επική μάχη βγαίνει και ένα όνομα που σχετίζεται με έναν μυστηριώδη πολεμιστή που πολέμησε με την πλευρά των Ελλήνων και φαίνεται να είχε τρομερές ικανότητες και ένα όπλο εξωπραγματικό

Ποίος είναι αυτός ο πολεμιστής

Στα έργα του Ηροδότου και του Παυσανία έχουμε μια παρουσία ενός ανδρός αγνώστου προς τους Έλληνες ο οποίος εμφανίστηκε απροειδοποίητα. Ήταν πιο ψηλός από τα άτομα εκείνης της εποχής φορούσε μια περίεργη στολή η οποία έμοιαζε με αγρότη και όχι με πολεμιστή και κρατούσε ένα όπλο το οποίο έμοιαζε με λαβή αρότρου (αρχ.εχέτλη) το οποίο το έστρεφε προς τους Πέρσες και τους αποδεκάτιζε.

Αργότερα οι Έλληνες ζητώντας πληροφορίες για το άτομο αυτό από το Μαντείο των Δελφών οι ιερείς τον κατονόμασαν ως Εχετλαίο.

“…Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερομενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα.” (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32).

Ο άνδρας αυτός προωθούνταν στο πεδίο της Μάχης και κατακρεουργούσε τους Πέρσες με το όπλο του με απίστευτη ταχύτητα.

Επίσης ο Ηρόδοτος μας αναφέρει ότι ένας Αθηναίος στρατιώτης, ο Επίζηλος, γιός του Κουφαγόρα, ενώ πολεμούσε γενναία στήθος με στήθος ξαφνικά έχασε την όραση του και στα δύο του μάτια, παρόλο που δεν τον είχε ακουμπήσει τίποτα, ούτε δόρυ ούτε ξίφος ούτε βέλος τόξου.

Συνεχίζοντας ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Επίζηλος διηγείται ότι είδε έναν μεγαλόσωμο οπλίτη που η γενειάδα του κάλυπτε ολόκληρη την ασπίδα του, και ότι αυτό το φάντασμα κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο! Πέρασε ακριβώς δίπλα του, σκοτώνοντας Πέρσες αντιπάλους και αυτή η σκηνή ήταν η τελευταία που είδε ο Επίζηλος γιατί από κάποια υπερβολική λάμψη, τυφλώθηκε!

Κρατούσε ο Εχετλαίος όπλο ακτίνων

Απο τις περιγραφές των ιστορικών και ειδικά την τύφλωση του Επίζηλου, φαίνεται οτι το όπλο του Εχετλαίου που έμοιαζε με λαβή αρότρου ΄ήταν ενα όπλων ακτίνων.

Τύφλωση απο μακριά, μαζικοί σκοτωμοί αντιπαλων, σε συνδυασμό με την χρήση της λέξης “φάσμα” απο τον Ηρόδοτο, μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι ο Εχετλαίος πρέπει να είχε ενα ακτινοπίστολο

Ήταν ο Εχετλαίος τελικά ο θεός Πάνας

Αρκετοί μελετητές της μάχης θεωρούν οτι ο Εχετλαίος ήταν στην πραγματικότητα ο Θεός Πάνας, που κατέβηκε στην μάχη και πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων, σκορπίζοντας τον πανικό (Λέξη που προέρχεται απο το όνομα του άλλωστε) στους Περσες.

Οι Αθηναίοι φαίνεται ότι ξαφνιάστηκαν τόσο απο την νίκη τους στον Μαραθώνα, ώστε θεώρησαν οτι οφειλόταν στην παρέμβαση των θεών του Ολύμπου σε συνδυασμό με την στρατηγική σκέψη του Μιλτιάδη.

Έτσι φαίνεται οτι γεννήθηκε και ο μύθος του Εχετλαίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

para

Το paranormalactivity.gr ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

img_bannerhorrormovieplants
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?