Αναζητητές του τέρατος με το όνομα Νέσι, στη Σκωτία…

492 views
Κοινοποίηση

ο τέρας του Λοχ Νες είναι μύθος ή πραγματικότητα; Η λίμνη αυτή της Σκωτίας, στην οποία θεωρείται πως ζει τούτο το μυστηριώδες υδρόβιο πλάσμα, είναι ένας τόπος ειδυλλιακός, βγαλμένος σχεδόν από παραμύθι, αλλά ο θρύλος γύρω από αυτό τέρας, τον έχει καταστήσει εφιαλτικό. Επίσης, το νερό, στο μεγαλύτερο βάθος του, φτάνει τα 222 μέτρα.

Για δεκαετίες ολόκληρες υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το έχουν δει με τα μάτια τους. Στις 14 Απριλίου του 1933, για παράδειγμα, ο Τζακ Μακέι και η σύζυγός του είχαν βγει για περίπατο στις όχθες της λίμνης, όταν αντίκρισαν ξάφνου κάτι ασαφές να ξεπροβάλει στην επιφάνεια.

Ήταν τόσο μεγάλο το αντικείμενο που αναδύθηκε, ώστε για μια στιγμή σκέφτηκαν μήπως επρόκειτο για κάποιο υποβρύχιο που έκανε ασκήσεις. Αλλά, κοιτώντας πιο προσεχτικά, είδαν ένα αλλόκοτο ον, που τόσο πολύ τους τρόμαξε, ώστε έτρεξαν αμέσως στο κοντινότερο χωριό, όπου ανήγγειλαν τα παράξενα νέα.

Η είδηση γράφτηκε σε τοπικές εφημερίδες και κατόπιν, κυρίευσε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Άγγλοι βάφτισαν το Τέρας του Λοχ Νες “Νέσι”.

Ύστερα από έναν μήνα περίπου, ο Αλεξάντερ Σω και ο γιος του κατέθεσαν κι αυτοί στην Αστυνομία πως είδαν το τέρας της λίμνης. Μάλιστα, οι μαρτυρίες τους ήταν τόσο κατατοπιστικές και πλήρεις, ώστε οι Αρχές της Σκωτίας άρχισαν πλέον να πιστεύουν πως επρόκειτο για ένα αληθινό τέρας.

Αλλά η πιο συγκλονιστική μαρτυρία έγινε από τον Πλοίαρχο Ουίλιαμ Μπρόντι, ο οποίος, μαζί με τους άντρες του και το πλοιάριό του, πραγματοποίησε εκτενείς έρευνες στη λίμνη. Η περιγραφή που έδωσαν ήταν τόσο γλαφυρή, που προκάλεσε ζωηρή εντύπωση και στους επιστήμονες, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει συστηματική έρευνα, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο.

Το 1935, ένας μοτοσικλετιστής, ο Φρεντ Γκραντ, αντίκρισε το τέρας του Λοχ Νες κοντά στην ακτή, που, επειδή νόμισε πως θα έβγαινε από το νερό και θα τον κυνηγούσε στην όχθη, εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα του, σκαρφαλώνοντας έναν λόφο γρήγορα και με κομμένη την ανάσα, προκειμένου να ξεφύγει.

Ο Ντόναλντ Μάρο, ένας άλλος ναυτικός, επωφελήθηκε της ευκαιρίας, για να ιδρύσει μια εταιρεία, επ’ ονόματι “Τέρας του Λοχ Νες”. Σκοπός του ήταν να εκμεταλλευθεί την περιοχή της λίμνης για τουριστικούς λόγους, αλλά επίσης και να ασκήσει πίεση, ώστε να του επιτρέψουν να συλλάβει το τέρας.

Ήταν αδύνατον να τον πείσουν ότι δεν μπορούσε να γίνει μια τέτοια παραχώρηση. Αλλά ο Μάρο βγήκε κερδισμένος από όλη αυτή την ιστορία. Άνοιξε ένα θαυμάσιο ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη, στο οποίο συνέρρεαν αναζητητές του τέρατος με το όνομα Νέσι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 18/07/1964…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

para

Το paranormalactivity.gr ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο Ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

img_bannerhorrormovieplants
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?